De PDC heeft het deelnemersveld voor de World Series of Darts Finals bekendgemaakt. Onder meer Michael van Gerwen heeft een uitnodiging gekregen.

Van Gerwen wist vier van de afgelopen vijf edities van dit toernooi te winnen. Vorig jaar won hij de World Series of Darts Finals in Amsterdam na een Nederlandse finale tegen Danny Noppert. Opmerkelijk genoeg heeft Noppert geen uitnodiging gekregen voor de komende editie. Deze wordt van 18 tot en met 20 september in de Oostenrijkse stad Salzburg gespeeld.

De top-12 van de wereldranglijst is wel van de partij. Naast Van Gerwen behoren Peter Wright, Gerwyn Price, Michael Smith, Rob Cross, Nathan Aspinall, Daryl Gurney en James Wade tot de seeds.

Daarnaast zijn er ook twaalf extra wildcards uitgedeeld. Onder meer Dimitri van den Bergh heeft een invitatie ontvangen. De Belg verraste in juli met een eindzege op de World Matchplay. Ook Fallon Sherrock is erbij. De 26-jarige Engelse schreef tijdens het afgelopen wereldkampioenschap geschiedenis door als eerste vrouw een wedstrijd te winnen op het PDC-WK.

Er zijn nog vier startplekken beschikbaar voor dit evenement. Op vrijdag 11 september liggen er vier startbewijzen klaar tijdens een kwalificatietoernooi in Duitsland voorafgaand aan de PDC Autumn Series.

Deelnemersveld World Series of Darts Finals 2020

Seeds

Michael Van Gerwen
Peter Wright
Gerwyn Price
Michael Smith
Rob Cross
Nathan Aspinall
Daryl Gurney
James Wade

Wildcards

Krzysztof Ratajski
Dave Chisnall
Ian White
Dimitri Van den Bergh
Mensur Suljovic
Fallon Sherrock
Simon Whitlock
Damon Heta
Glen Durrant
Cody Harris
Jeff Smith
Darius Labanauskas

Tags: , , , , ,

Author: Pieter Verbeek