66-jarige Adams weet nog altijd niet van ophouden: 'Ik geniet nog steeds van het spel en de uitdagingen die het biedt'

Martin Adams is al lange tijd betrokken bij de MODUS-toernooien. Van de Icons of Darts en Night at the Darts tijdens de coronapandemie, waar de spelers via webcams in hun dartskamers speelden, tot een speciaal gebouwde studio voor de MODUS Super Series.

Over de groei van deze MODUS-toernooien zegt Adams dat alle eer toekomt aan MODUS. 'Wolfie' is desondanks blij dat hij betrokken is geraakt bij dit project.

"Als je kijkt waar het allemaal begonnen is, moet je bewondering hebben voor het vooruitdenken en de visie van MODUS. De Super Series heeft ons van een gesloten omgeving naar een meer open arena gebracht. Wie zal zeggen waar het nu heen kan. Het is erg competitief en leuk om in te spelen'', zegt hij in een interview met Dartsnieuws.

"Het is leuk om te weten dat ik - zij het op een kleine manier - heb geholpen de toekomst vorm te geven. Het is ook geweldig om nog steeds betrokken te zijn en deel te nemen aan nieuwe ondernemingen zoals de Super Series naast enkele bekende tegenstanders en het opkomende talent."

Voor Adams is het moeilijk te zeggen of het hem in het begin van zijn carrière zou hebben geholpen om nog beter te worden, maar voor degenen die nu doorkomen is het ideaal.

"Ik begon namelijk in een ander tijdperk. Er was geen internet en geen manier om online scores bij te houden. De lokale competities, Super League- en countywedstrijden waren je trainingsterrein en leerschool. Voor de jongere generatie die zijn weg wil vinden in de sport is de MODUS Super Series de perfecte gelegenheid om zichzelf te testen op een niveau waarop ze anders niet zouden kunnen spelen."

Hoewel Adams heeft besloten om vanwege de vele reizen niet meer op de WDF-toernooien te spelen, heeft de drievoudig Lakeside-kampioen nog altijd veel liefde voor de sport.

"Het is eigenlijk geen geheim. Ik geniet nog steeds van het spel en de uitdagingen die het biedt. Als je ouder wordt, beginnen je botten te kraken en moet je leren omgaan met de ups en downs van hoe je lichaam reageert. Artritis is zeker iets dat je vertraagt en waardoor je niet altijd zo consequent kunt spelen als vroeger."

Adams gelooft dat de MODUS Super Series op termijn een brug zal slaan naar de PDC. Dat moet beide organisaties helpen om kwalitatief nog sterker te worden. "Ik denk dat dat onvermijdelijk is. Dat zal doorsijpelen naar de Super Series en de Super Series zullen helpen de brug naar de PDC te zijn."

Tot slot werd Adams nog gevraagd welke spelers hij in de toekomst graag zou willen zien op de MODUS-toernooien. Hij kwam met vier opties. ''Steve Beaton, Mervyn King, Ross Montgomery en Dennis Harbour."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties