"Al op zijn 3e gooide hij zijn eerste 180" - 10-jarige Engelsman klaar om in de voetsporen van Luke Littler te treden

Luke Littler heeft op zijn 17e nog maar net de dartswereld veroverd of er staat al een 10-jarige landgenoot van hem aan de deur te kloppen.

Lennon 'The Force Wharf' is de naam van deze bijzonder talentvolle Engelsman, hij heeft al getekend voor Target Darts - hetzelfde merk dat ook Littler vertegenwoordigt, evenals Rob Cross en Raymond van Barneveld. Al op zijn derde gooide hij zijn eerste 180, sindsdien volgden er nog meer dan 400 en hij lijkt alles in zich te hebben om in de voetsporen van Littler te treden.

Zijn vader, Gary, vertelde aan BBC Radio Suffolk: "Hij is kalm, hij is door niets af te leiden, winnen of verliezen en gaat gewoon zijn eigen weg."

"Het is moeilijk als je kijkt, want je kunt niets doen als hij op het podium staat", vervolgt zijn vader. Je hoopt alleen maar dat hij de beslissende dubbel gooit om de wedstrijd te winnen. Je bent een vat vol zenuwen."

"Al op zijn 3e gooide hij zijn eerste 180" - 10-jarige Engelsman klaar om in de voetsporen van Luke Littler te treden
De 10-jarige Lennon Wharf poseert trots met Luke Littler

Bezoek van voormalige wereldkampioenen

Lokale dartslegende Keith Deller (BDO-wereldkampioen 1983) is bij de Wharfs langs geweest om het tegen Lennon op te nemen. En de jongen stond ook tegenover de BDO-wereldkampioen van 2008, Mark Webster.

Wharf was niet onder de indruk en zei: "Ik speel alleen tegen het bord, niet tegen de speler. Ik wil winnen, ongeacht tegen wie ik speel."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties