"Droom van finaleplaats of zege op World Cup of Darts" - Kim Huybrechts vol ambitie bij snelle comeback na dubbele sleutelbeenbreuk

Amper een maand nadat hij bij een vechtpartij na afloop van de voetbalwedstrijd Union-Antwerp een dubbele sleutelbeenbreuk opliep, was Kim Huybrechts vorige week van de partij op Players Championships 11 en 12.

Huybrechts won op beide Players Championships telkens één wedstrijd, maar verloor vervolgens zwaar. "Toch zit er hier geen teleurgesteld iemand voor je", zegt Huybrechts tegenover de podcast 'Double Top'.

"Toen ik net geopereerd was zei de chirurg immers dat ik niet binnen de maand opnieuw zou kunnen spelen. Toch heb ik twee matchen gewonnen met een hoog gemiddelde, de matchen erna zat er veel meer in maar mijn niveau gaat nog teveel met pieken en dalen."

"Droom van finaleplaats of zege op World Cup of Darts" - Kim Huybrechts vol ambitie bij snelle comeback na dubbele sleutelbeenbreuk

"Dat is ook logisch", vervolgt 'The Hurricane'. "Door mijn blessure heb ik de laatste tijd veel minder kunnen trainen en ontbreekt het wedstrijdritme een beetje. Het doet vooral pijn dat ik me de dag na beide Players Championships niet wist te plaatsen voor de Euro Tour in Antwerpen, daar baal ik echt van. Al heb ik ook wel geleerd om zo'n dingen snel te relativeren."

Huybrechts weet dan ook waaraan hij moet werken. "Vooral op de dubbels had ik veel problemen. En dat lag niet aan de pijn in mijn schouder, wel aan het gebrek aan training. Daar ga ik de komende weken zeker mee aan de slag."

World Cup of Darts

De 38-jarige Belg mist dan wel de Euro Tour in Antwerpen, toch resten er hem nog voldoende andere doelstellingen dit jaar. "Ik ben vooral blij dat ik de World Cup of Darts heb gehaald, het was uiteindelijk nog bijzonder spannend tussen Mike De Decker en mezelf. In het verleden deden we het daar bij altijd goed en mits een finaleplaats of zege ben ik ook geplaatst voor de Grand Slam of Darts, dat zou geweldig zijn."

"Voor het WK Darts ben ik momenteel nog niet geplaatst", vervolgt Huybrechts. "Het probleem situeert zich vaak ook in mijn hoofd. Ik denk soms teveel na tijdens wedstrijden en daarom is mijn niveau vaak heel wisselvallig. Ik ben daar achter de schermen al een tijdje druk mee bezig om die negatieve spiraal om te keren, maar zoiets kost tijd. Voor mij duurt het soms te lang, maar mensen die me begeleiden zeggen juist dat ik geduld moet hebben en dat alles wel goed komt."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties