Luke Littler op 1 in alternatieve wereldranglijst, Michael van Gerwen valt terug naar achtste plek

De PDC heeft opnieuw een alternatieve wereldranglijst naar buiten gebracht. Hierin wordt enkel rekening gehouden met laatste 200 gespeelde legs van elke speler.

Op de officiële wereldranglijst staat hij een half jaar na zijn debuut bij de PDC op de 25e plaats, maar op deze alternatieve wereldranglijst staat Littler stevig op de eerste plaats. 'The Nuke', die afgelopen weekend nog de Poland Darts Masters won, haalde tijdens zijn laatste 200 gespeeld legs een gemiddelde van 99.67 en 41.54% op zijn dubbels.

luke littler
Luke Littler won afgelopen weekend de Poland Darts Masters door in de finale Rob Cross met 8-3 te verslaan

Op de tweede plaats in deze alternatieve wereldranglijst vinden we Luke Humphries terug. De nummer één op de officiële wereldranglijst haalde een gemiddelde van 98.69 en 42.74% op zijn dubbels. De top drie wordt vervolledigd door Rob Cross. 'Voltage', die op de laatste drie World Series-toernooien telkens minstens de finale haalde, registreerde in zijn laatste 200 legs een gemiddelde van 98;53 en 43.25% op zijn dubbels.

In de top tien vinden we met Michael van Gerwen ook één Nederlander terug. 'Mighty Mike', die op de officiële wereldranglijst nog steeds tweede staat, prijkt in deze alternatieve wereldranglijst op de achtste plaats van een gemiddelde van 97.03 en 43.45% op zijn dubbels.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties