"Operatie is nog voor dit jaar, nu speel ik constant met pijnstillers" - 30-jarige carrière in de bouwsector zadelt Mario Vandenbogaerde op met rugproblemen

Mario Vandenbogaerde verloor eind vorig jaar zijn PDC Tour Card. Op Q-School heroverde hij die echter meteen en momenteel staat de 51-jarige Belg op de 101e plaats op de wereldranglijst.

Vandenbogaerde blikte bij de podcast 'Double Top' terug op het voorbije halfjaar. "Ik heb me dit jaar nog niet kunnen plaats voor een Euro Tour, vorig jaar lukte me dat zes keer. Sinds dit jaar moet je één wedstrijd meer winnen in het kwalificatietoernooi en dat is me al een aantal keer zuur opgebroken", zegt Vandenbogaerde.

"Ook op de Players Championships liep het niet zoals ik zou willen. Ik voelde me niet goed en zat een tijdje in een negatieve spiraal. Stilaan gaat het echter beter en sta ik opnieuw met meer vertrouwen te spelen."

"Operatie is nog voor dit jaar, nu speel ik constant met pijnstillers" - 30-jarige carrière in de bouwsector zadelt Mario Vandenbogaerde op met rugproblemen

Rugoperatie

Vandenbogaerde kent ook de reden van zijn mindere presteren. "Ik heb een eigen bedrijf en werk al dertig jaar in de bouwsector. Mijn rug speelt me stilaan parten en een operatie is nodig. Alleen is het niet evident om dat ingepland te krijgen in de drukke dartskalender. Normaal heb ik nu toch een gaatje gevonden en gaat de operatie nog dit jaar plaatsvinden. Nadien moet ik sowieso vier weken rusten. Die operatie is echt nodig, nu speel ik constant met pijnstillers."

'Super Mario' is er inmiddels 51 maar blaak nog van ambitie. "Ik heb dit jaar nog twee grote doelen en dat is me plaatsen voor de Players Championship Finals en het WK Darts. Voor dat laatste heb ik nog een aantal goede resultaten nodig, maar ik heb er vertrouwen in dat het gaat lukken."

Tour Card

"Ik besef dat ik geen tien jaar meer ga meedraaien in de PDC, maar wil zeker nog enkele jaren mijn Tour Card behouden. Ik lig nog onder contract bij een aantal sponsor en die mensen geloven in me. Zelfs als ik mijn Tour Card eind volgend jaar zou verliezen, dan ga ik sowieso opnieuw naar Q-School."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties