Brody Klinge geplaatst voor Australian Darts Masters 2024; deelnemersveld bijna compleet

Brody Klinge gaat zijn debuut maken op de World Series of Darts nadat hij afgelopen weekend plaatsing afdwong voor de Australian Darts Masters 2024 via de DPA ProTour,

In de Commercial Club in Albury vonden op 15 en 16 juni de evenementen 7 tot en met 9 plaats. Klinge wist op zondag één van deze toernooien te winnen. Het was voor hem zijn allereerste DPA ProTour-titel.

Klinge eindigde als tweede op de Order of Merit achter Brenton Lloyd, maar omdat Lloyd al zeker was van zijn plaats bij het World Series-toernooi in Wollongong, was Klinge de volgende die in aanmerking kwam voor een kwalificatieplek voor het toernooi in eigen land.

Het eerste evenement van het toernooiweekend werd gewonnen door Stuart Coburn, die zijn eerste titel pakte sinds 2022. Coburn versloeg Bill Aitken, Lloyd, Hayden Scott en Rob Modra voordat hij Tim Pusey met 6-4 de baas was in de finale.

Brenton Lloyd was succesvol bij het achtste toernooi van de DPA ProTour met een 6-3 overwinning op Brandon Weening in de finale. Lloyd rekende op zijn weg naar de overwinning ook af met Dave Hanel, Scott, Harley Kemp en Klinge, waardoor hij nu bovenaan de DPA ProTour Order of Merit staat.

Klinge sloot het weekend af met winnen van het negende evenement na zeges op Torin Helmore, Joe Comito en voormalig PDC Tour Card-houder Gordon Mathers om de halve finale te halen. In zijn laatste twee wedstrijden won Klinge van Joshua Townsend en Brandon Weening.

Klinge is de vijfde regionale vertegenwoordiger die een startplek in het deelnemersveld heeft gepakt voor de Australian Darts Masters. Dit toernooi vindt plaats op 9 en 10 augustus in Wollongong.

Simon Whitlock staat bovenaan de lijst van regionale vertegenwoordigers, waar ook de nummer één van Nieuw-Zeeland, Haupai Puha, Lloyd en Modra deel van uitmaken. De overige drie plaatsen worden volgende maand bevestigd.

De DPA ProTour wordt hervat met de toernooien 10-12 op 13 en 14 juli. Dan zetten de Australische darters hun strijd om kwalificatie voor de World Series of Darts en het WK Darts voort.

Deelnemersveld Australian Darts Masters 2024

9-10 augustus, WIN Entertainment Centre, Wollongong

PDC-spelers

Luke Humphries

Michael Smith

Gerwyn Price

Rob Cross

Peter Wright

Luke Littler

Dimitri Van den Bergh

Damon Heta

Oceanische spelers

Simon Whitlock

Haupai Puha

Brenton Lloyd

Rob Modra

Brody Klinge

DPNZ Qualifier (6 juli)

DPA Qualifier 4 (14 juli)

Hoogst geklasseerde speler op DPA Order of Merit (14 juli)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties