Definitief: Kim Huybrechts gaat samenspelen met Dimitri van den Bergh op World Cup of Darts

Kim Huybrechts gaat definitief meedoen aan de World Cup of Darts. De PDC heeft de definitieve deelnemerslijst voor het landentoernooi bekendgemaakt en in het overzicht prijkt de naam van Huybrechts naast die van Dimitri van den Bergh.

Daarmee komt er een voorlopig einde aan de dartssoap rondom de samenstelling voor het Belgische team op de World Cup of Darts. Van den Bergh was als absolute nummer één van het Belgische darten al lang zeker van zijn plekje, maar lang was onduidelijk wie hem ging vergezellen in Frankfurt.

De strijd om het tweede plekje ging tussen Huybrechts en Mike de Decker. Op de achtergrond speelde bovendien ook nog een conflict tussen de Belgen. De Decker en Van den Bergh hadden namelijk allebei een klacht ingediend tegen Huybrechts. 'The Dreammaker' voelde zich bedreigd door een opmerking van de Antwerpenaar, terwijl De Decker melding had gemaakt van een klap in zijn gezicht nadat een ruzie uit de hand was gelopen. Van den Bergh en De Decker lieten nadien weten dat zij liever met elkaar zouden willen spelen op de World Cup of Darts.

Het lukte De Decker echter niet om Huybrechts te passeren op de wereldranglijst. Er gloorde echter nog een buitenkans voor 'The Real Deal', nadat Huybrechts in mei een dubbele schouderbreuk opliep bij een vechtpartij na de Belgische bekerfinale tussen Royal Antwerp en Royale Union Saint-Gilloise. 'The Hurricane' weigerde echter zijn plekje op te geven en meldde zich na vier weken weer op het dartscircuit.

Afgelopen week deed Huybrechts mee aan twee Players Championship-toernooien en twee Euro Tour-kwalificatietoernooien. Met twee zeges en een gemiddelde van boven de honderd deed de tweevoudig major-winnaar het zeker niet onverdienstelijk. Huybrechts liet er in ieder geval mee zien dat hij fit genoeg is om deel te nemen aan de World Cup of Darts.

Het wordt voor Huybrechts de dertiende keer dat hij meedoet aan het landentoernooi. In 2013 haalde hij samen met zijn broer Ronny Huybrechts de finale van de World Cup of Darts, waarin werd verloren van het Engelse topduo Phil Taylor en Adrian Lewis.

In 2012 was Kurt van de Rijck nog de partner van 'The Hurricane', waarna Ronny Huybrechts van 2013 tot en met 2017 aan zijn zijde stond. Sinds 2018 is Van den Bergh de partner van Huybrechts op de World Cup of Darts.

Het is voor de Belgen te hopen dat de verhoudingen tussen Huybrechts en Van den Bergh iets beter geworden zijn, zeker na het fiasco van vorig jaar. De twee Belgische darters negeerden elkaar volledig bij hun openingsduel tegen Finland, dat desondanks met 4-0 werd gewonnen.

Door problemen in de privésfeer gunden Huybrechts en Van den Bergh elkaar geen blik waardig. Na afloop van hun partij gaven beide spelers individueel een interview, in plaats van samen, wat gebruikelijk is op de World Cup of Darts. Er was een bemiddelingsgesprek nodig om de twee weer 'on speaking terms' te krijgen. Na dat gesprek was er duidelijk een betere samenwerking zichtbaar op het podium. De Belgen haalden uiteindelijk de halve finales door onder meer Nederland te verslaan, maar verloor bij de laatste vier van de latere winnaars Gerwyn Price en Jonny Clayton uit Wales.

Definitief: Kim Huybrechts gaat samenspelen met Dimitri van den Bergh op World Cup of Darts
Voor het zevende jaar op rij gaan Dimitri van den Bergh en Kim Huybrechts het Belgische team vormen op de World Cup of Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties