Stephen Bunting moest huilen na vertrek van Jürgen Klopp bij Liverpool: ''Het was hartverscheurend''

Het EK voetbal is op dit moment in volle gang in Duitsland en de PDC-darters mengen zich de laatste tijd steeds vaker in discussies over voetbal. Voor Stephen Bunting zijn het echter Liverpool en de Premier League die prioriteit hebben als het om voetbal gaat.

"Ik huilde toen ik hoorde dat Jürgen Klopp wegging bij Liverpool", onthulde Bunting in gesprek met Wayne Mardle in de nieuwe Club501 podcast. "Het voelde echt alsof ik een familielid had verloren. Toen ik de video zag, dacht ik dat het een grap zou zijn, maar toen ik de verklaring hoorde, was het eerlijk gezegd hartverscheurend. Hij betekent zoveel voor de mensen van Liverpool vanwege wat hij voor de stad en het team heeft gedaan."

Klopp verzekerde zichzelf van een plaats in de geschiedenisboeken van Liverpool door in zijn negenjarige dienstverband meerdere prijzen te pakken. Hij won met 'The Reds' de Champions League, FA Cup, World Cup, tweemaal de League Cup en het allerbelangrijkste; in 2020 won Klopp met zijn ploeg de Premier League. Het was het eerste landskampioenschap van Liverpool op het hoogste niveau in Engeland sinds 1990.

Als er een deur dichtgaat, gaat er echter een nieuwe open. Na het afscheid van Klopp werd bekend dat de Nederlandse trainer Arne Slot hem gaat opvolgen. "Het zijn enorm grote schoenen om te vullen, maar hopelijk kan Arne Slot de boel een beetje opschudden en het team laten spelen zoals we allemaal weten dat ze kunnen," zegt Bunting over de nieuwe manager. "Ik hoop dat sommige belangrijke spelers niet met Klopp meegaan, maar daar kunnen de fans niets aan doen. De club lijkt de goede kant op te gaan en hopelijk kunnen we op de transfermarkt een paar goede deals sluiten."

Voetbal was echter niet het enige waar Mardle en Bunting over spraken, ook Bunting's beruchte lichte dartpijlen van 12 gram waren onderwerp van gesprek. Vorig jaar besloot 'The Bullet' om te switchen naar dartpijlen van 18 gram. "Ik wou dat ik dat 20 jaar geleden had gedaan om eerlijk te zijn," lacht Bunting. "De achterliggende gedachte was natuurlijk dat er in de grote zalen waar we spelen veel meer lucht in de zaal is en ik vond het erg moeilijk om de darts onder controle te houden."

Sinds de materiaalswitch heeft Bunting zijn carrière nieuw leven ingeblazen, met als hoogtepunt het winnen van de Masters in februari 2024. "Ik heb het gevoel dat ze veel makkelijker te gooien zijn", zegt Bunting. "En ik heb eerlijk gezegd het gevoel dat ik er de vruchten van pluk. Ik speel echt goed en de consistentie is er, terwijl dat niet zo was met de 12 gram pijlen, het was in en uit. Ik hoef niet eens zo hard mijn best te doen en ik speel een stuk beter."

Lees meer over:
PDC Wayne Mardle Stephen Bunting

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties