Alexis Toylo opent PDC Asian Tour met twee toernooizeges

In Dubai ging afgelopen weekend de PDC Asian Tour 2024 van start. Alexis Toylo won daar maar liefst twee van de drie toernooien.

Het Habtoor Palace in Dubai speelde gastheer voor de eerste drie Asian Tour-toernooien van het jaar. In het eerste toernooi ging de winst naar Toylo, die in de finale zijn landgenoot en voormalig WK-deelnemer Pablo Nebrida met 5-3 versloeg. In de halve finales versloegen zij respectievelijk Noel Malicdem - nog een voormalig WK-deelnemer en de inmiddels 69-jarige dartslegende Paul Lim.

Toylo vervolgde zijn sprankelende vorm met succes in het tweede toernooi later op de dag. Met onder meer een spectaculaire 161-finish won hij in de finale met 5-3 tegen zijn landgenoot Joel Hizon.

In het derde en laatste toernooi pakte Nebrida de tweede Asian Tour-titel uit zijn carrière, toen hij na een 3-2 achterstand alsnog met 5-3 wist te winnen van de Indiër Nitin Kumar.

Het hoogste gemiddelde was voor Man Lok Leung. De darter uit Hong Kong, die op het afgelopen WK in de openingsronde nog verrassend van Gian van Veen wist te winnen haalde een gemiddelde van 101.90 in de tweede ronde van het laatste toernooi.

De Filippijn Toylo heeft in de tussenstand van de Asian Tour een voorsprong van 1.100 dollar op Nebrida, met Kumar nog eens 1.400 dollar achter zich op de derde plaats.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties