KALENDER: Dit zijn de speeldata van alle PDC Challenge Tour-toernooien in 2024

In 2024 bestaat de PDC Challenge Tour opnieuw uit 24 toernooien. Dit circuit is toegankelijk voor spelers die hebben meegedaan aan de Q-School, maar niet in zijn geslaagd om een Tour Card te winnen. Een soort tweede divisie dus voor spelers die hun toevlucht willen zoeken bij de PDC.

De 24 toernooien worden verspreid over vijf weekenden afgewerkt. Één van die vijf weekenden wordt gespeeld in het Duitse Hildesheim, de andere vier weekenden in het Verenigd Koninkrijk.

Tijdens het eerste weekend van 19 tot en met 21 januari staan er vijf toernooien op het programma. Daarna volgen vijf toernooien in het Duitse Hildesheim van 15 tot en met 17 maart. Ook van 7 tot en met 9 juni en van 16 tot en met 18 augustus worden er vijf toernooien gespeeld. Tijdens het afsluitende weekend in Leicester op 2 en 3 november zijn er vier toernooien.

Bij elk Challenge Tour-toernooi is er een prijzenpot van 15.000 pond te verdelen. Met het prijzengeld wordt er een ranking opgesteld. Aan het einde van het seizoen krijgen de nummers één en twee een uitnodiging voor het WK Darts, plus een Tour Card voor 2025 en 2026.

Daarnaast is er nog een andere beloning voor spelers die het goed doen. De top van het klassement maakt kans om als reservespeler mee te doen aan de Players Championship-toernooien van de PDC Pro Tour. Wanneer een Tour Card-houder zich niet inschrijft of afmeldt, mag de hoogst geklasseerde speler op de Challenge Tour Order of Merit invallen.

Kalender PDC Challenge Tour 2024

19-21 januari: PDC Challenge Tour 1-5 (Milton Keynes)

15-17 maart: PDC Challenge Tour 6-10 (Hildesheim)

7-9 juni: PDC Challenge Tour 11-15 (Leicester)

16-18 augustus: PDC Challenge Tour 16-20 (Milton Keynes)

2-3 november: PDC Challenge Tour 21-24 (Leicester)

Lees meer over:
PDC Challenge Tour kalender

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties