"Als de baas ‘24 dagen verlof maximum’ zegt, heb je niet veel keuze hé" - Geen Ronny Huybrechts op eerste twee Players Championships van het jaar

Volgende week worden op maandag 12 en dinsdag 13 februari de eerste twee Players Championships van het jaar afgewerkt in het Engelse Wigan.

Sinds dit jaar worden de dertig Players Championships allemaal door de week afgewerkt en dus niet langer in het weekend. Voor veel spelers kwam deze wijziging bijzonder ongelegen aangezien verschillende van hen naast hun dartscarrière ook nog een voltijdse job heb. “Dit is een heel grote ramp", liet Ronny Huybrechts daar vorig jaar al over weten.

‘The Rebel’ is naast het darten actief als magazijnier bij Bravilor, een klein bedrijf uit Schoten dat koffiemachines levert aan allerhande firma’s. “Ik heb al eens snel gekeken en gerekend: als ik tot juni alle vloertoernooien meepak, dan zijn mijn verlofdagen op. En dan heb ik de kwalificaties voor andere toernooien nog niet meegerekend. Dat gaat gewoon niet. Ik kan niet 80 tot 90 dagen afwezig zijn als de enige magazijnier bij ons. In een grote fabriek kan je eventueel een deal sluiten met je baas, maar dit is niet het geval voor mij. Ik kan wel eens een paar dagen extra uitpikken, maar niet zo’n grote hoeveelheid.”

Ook geen Belgian Darts Open

Huybrechts past daarom voor de eerste twee Players Championships van het jaar en zal de dagen nadien ook niet deelnemen aan de kwalificatietoernooien voor de eerste twee Euro Tours (waaronder het Belgian Darts Open in Wieze).

“Ik ben er inderdaad niet bij volgende week", zegt Huybrechts tegenover Het Nieuwsblad. “Ik heb slechts 24 dagen verlof, dus is het niet te doen dat ik ze allemaal mee doe. Wigan laten we daarom vallen. Dat ik zo Wieze opgeef? Als de baas ‘24 dagen verlof maximum’ zegt, heb je niet veel keuze hé.”

Ronny Huybrechts staat momenteel 86e op de wereldranglijst en zit in het tweede jaar van zijn PDC Tour Card. Wil hij die Tour Card behouden moet hij tegen het einde van het jaar in de top 64 staan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties