"Verschrikkelijk om hem zo te zien" - Michael Van Gerwen toont empathie voor zijn beste vriend

Eind vorige maand troffen Michael van Gerwen en Vincent van der Voort elkaar op de Dutch Darts Masters.

Van Gerwen en Van der Voort zijn al jarenlang beste vrienden, het was dan ook een emotioneel fel beladen duel dat Van Gerwen met 6-1 wist te winnen. Een nieuw klap voor Van der Voort, die al maandenlang op zoek is naar vertrouwen.

"Ik vind het verschrikkelijk om hem zo te zien", zegt Van Gerwen tegenover Sportnieuws.nl. "Maar je moet ook de realiteit onder ogen zien. Het gaat heel moeizaam bij hem. Het is ook aan ons om hier samen iets aan te doen. Maar dat komt wel, het jaar is nog lang.”

Van der Voort is inmiddels afgezakt naar de 53e plaats op de wereldranglijst en zo komt zijn PDC Tour Card stilaan in gevaar. “Vincent is natuurlijk mijn maat, maar niks loopt bij hem. Hij heeft al moeite om überhaupt zijn pijlen recht in het bord te krijgen", zegt Van Gerwen.

"Dan moet je eigenlijk gewoon trots op hem zijn dat hij alsnog alle wil en moed heeft verzameld om er gewoon het beste van te maken. Dat tekent ook zijn winnaarsmentaliteit.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties