"Luke Littler uitnodigen voor de Premier League Darts gaat ten koste van zijn toekomst" - James Wade bezorgd over 17-jarig toptalent

James Wade is er dit jaar niet bij in de Premier League Darts. In 2009 wist 'The Machine' deze PDC-major nog te winnen.

Wie dit jaar wel tot het deelnemersveld van de Premier League behoort is de 17-jarige Luke Littler. Na zijn finaleplaats op het voorbije WK Darts mag hij nu ook wekelijks zijn kunstjes vertonen in de grootste zalen in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland en Ierland.

Wade vindt het echter te vroeg voor Littler. "Een groot toernooi in de schijnwerpers had gevolgd moeten worden door een jaar waarin hij zijn hoofd koel hield, rankingpunten verzamelde, sterker werd en geleidelijk een speler werd om rekening mee te houden", zegt Wade tegenover Daily Star.

"Maar Littler is nu al de grootste troef van de PDC en ze willen met hem door het land paraderen - en in het geval van de World Series, over de hele wereld - zolang hij overal wil aantreden", vervolgt Wade. "Ik wil een voorbehoud maken door te zeggen dat hij er misschien van geniet, er helemaal in opgaat en in de top vier eindigt - maar uiteindelijk zal dat ten koste gaan van zijn toekomst."

Inspiratie

Toch zijn de sterke prestaties van Littler ook een inspiratie voor Wade. "Voor de mezelf en de rest van de topspelers in de PDC is het een stimulans. Ik wil zeker terugkomen in de Premier League en ik denk dat ik mezelf meer dan recht heb gedaan toen ik in het verleden meedeed - maar de criteria zijn nu moeilijker dan ooit. Om echt in aanmerking te komen moet je in de loop van het jaar grote toernooien winnen - en dat is precies waar ik me op concentreer dit jaar."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties