"Ik kijk vooral uit naar een duel met Michael van Gerwen" - Kersvers Tour Card-houder Joshua Richardson voor de start van de Pro Tour

Joshua Richardson veroverde vorige maand op Q-School een PDC Tour Card voor de komende twee jaar.

Richardson mag komende week dan ook aantreden op de eerste twee Players Championships van het jaar. "Ik besef het momenteel nog niet goed, ik denk dat het pas volledig zal doordringen als ik aan het spelen ben. Ik kijk er alleszins enorm hard naar uit", zegt Richardson tegenover Tungsten Tales.

Voor de 25-jarige Engelsman was het niet de eerste poging op Q-School. "De voorbije jaren was ik er ook steeds bij, maar toen liep het telkens mis. Toch ben ik nooit de moed verloren om die Tour Card te blijven najagen. Dit jaar ben ik beloond voor mijn doorzettingsvermogen."

Richardson staat al een tijdje te boek als een groot talent, zo won hij in 2015 het JDC-WK en en een jaar later ook het jeugd-WK bij de BDO. "De liefde voor de sport was er al op heel jonge leeftijd. Vroeger trainde ik dagelijks minstens twee uur met mijn vader (voormalig Tour Card-houder James Richardson). Zelfs nu train ik nog af en toe met mijn vader, hij is me altijd blijven steunen. Ik vind het geweldig dat ik nu in zijn voetsporen kan treden bij de PDC."

Van Gerwen

Als Richardson gevraagd wordt naar welke speler hij het meeste uitkijkt om tegen te spelen, moet hij niet lang nadenken. "Dat is Michael van Gerwen", zegt hij stellig. "Al zijn er uiteraard veel spelers tegen wie ik graag wil spelen, maar Michael springt er toch bovenuit."

"Ik leg mezelf alleszins niet teveel druk op dat eerste jaar op de Pro Tour. Het zou geweldig zijn op het WK te halen, maar zelfs als dat niet lukt beschouw ik dit jaar gewoon als leerproces."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties