Anderson maakt in Nederland na zeven jaar afwezigheid weer rentree op European Tour

Gary Anderson liet eind vorig jaar voorzichtig doorschemeren te denken aan een terugkeer op de PDC European Tour. Eerst zien, dan geloven, dachten veel mensen.

De tweevoudig wereldkampioen speelde in 2016 voor het laatst een Euro Tour-toernooi. Daarna kwam het simpelweg niet uit voor 'The Flying Scotsman', enerzijds vanwege de Premier League Darts en anderzijds omdat hij gewoon geen zin had om te reizen.

De verrassing was dan ook groot toen in februari duidelijk werd dat Anderson daadwerkelijk op de deelnemerslijst stond voor een Euro Tour-kwalificatietoernooi. De Schot staat immers niet meer in de top-16 van de Pro Tour Order of Merit en moet dus deelnemen aan de Tour Card Qualifier om zich te kwalificeren voor een Euro Tour-toernooi.

Anderson is nu min of meer ook gedwongen om Euro Tour-toernooien te spelen. Hij is inmiddels ook uit de top-16 van de wereldranglijst gevallen en moet zich via de Pro Tour plaatsen voor toernooien als de World Matchplay en World Grand Prix. Door niet deel te nemen aan de Euro Tour-toernooien zou Anderson veel prijzengeld links laten liggen.

Deelname aan het kwalificatietoernooi voor de German Darts Grand Prix liep op een mislukking uit, terwijl Raymond van Barneveld te sterk bleek in de finaleronde van de qualifier voor de Austrian Darts Open.

Driemaal bleek echter scheepsrecht; met zeges op Tony Martinez en Devon Petersen kwalificeerde hij zich wel voor de Dutch Darts Championship. Dat betekent dat het Euro Tour-toernooi in Leeuwarden (28-30 april) er een absolute publiekstrekker bij heeft.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties