Aspinall voelt zich herboren: 'Het einde van mijn carrière was nabij'

Nathan Aspinall voelt zich weer herboren in aanloop naar zijn wedstrijd in de tweede ronde tegen Danny Noppert op de World Grand Prix.

Aspinall versloeg de als vierde geplaatste Michael Smith op dinsdagavond en overwon een reeks gemiste matchdarts om zijn eerste overwinning in het dubbel-in toernooi sinds 2019 te boeken.

De 31-jarige darter neemt het nu op tegen Noppert in een strijd tussen de voormalig UK Open-kampioenen. Aspinall, die voor de vierde opeenvolgende keer aan de World Grand Prix meedoet, heeft de afgelopen maanden een opmerkelijke opleving doorgemaakt, na een moeilijk seizoen in 2021.

Aspinall liep vorig jaar een ernstige polsblessure op, en er werd gevreesd dat die een bedreiging zou kunnen vormen voor zijn carrière. De Engelsman nam na het wereldkampioenschap van vorig jaar enige tijd afstand van de sport om te herstellen. Inmiddels is hij weer nadrukkelijk in vorm; hij won twee ProTour-titels en stond enige tijd bovenaan de Players Championship Order of Merit.

"Zeker met oefenen speel ik geweldig! Ik heb die honger weer gevonden, want ik was zo dicht bij het einde van mijn carrière'', zegt Aspinall tegen de PDC.

"Ik verdien goed geld met iets waar ik van hou, en met mijn polsblessure dacht ik dat mijn carrière voorbij was. Nu ik daarvan hersteld ben, voel ik mij weer herboren. Beetje vergelijkbaar met 2018, toen ik mijn Tour Card heroverde. Ik wil iedereen bewijzen dat ik goed kan zijn en ik denk dat de resultaten boekdelen spreken.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties