BDO-voorzitter Jacklin krijgt bakken kritiek over zich heen na overtreden coronaregels

Des Jacklin, voorzitter van de BDO, maakte vorige week op sociale media zelf bekend dat hij de WK-trofee was gaan ophalen bij de politie in Zuid-Wales. Dat hij daarvoor in covid-tijden het hele land doorkruist had kan op weinig begrip rekenen.

Wayne Warren won in 2020 het laatste BDO-WK. De 58-jarige Welshman wou die trofee echter niet teruggeven aan de BDO. Daarom diende Jacklin een klacht in bij de politie. "Ik wil de politie van Zuid-Wales van harte bedanken voor de inbeslagname van de WK-beker. De politie vond het onterecht dat iemand een trofee die de BDO toebehoort wou bijhouden. Ze hebben dat zes weken geleden gedaan maar ik heb pas nu de tijd gevonden om de negen uur durende trip vanuit mijn woonplaats Gainsborough naar Pontypridd te maken", aldus Jacklin op zijn Facebook-account.

BDO is springlevend

De BDO leek al enige tijd ten dode opgeschreven maar dat weerlegt Jacklin nu. "Wees er maar zeker van, de BDO is springlevend."

De acties van Jacklin konden op weinig begrip rekenen op sociale media. "Is een trofee gaan ophalen een essentiële verplaatsing?", schreef darter Robbie Green. "Een niet-essentiële verplaatsing van negen uur maken om een trofee te gaan ophalen van een organisatie die onlangs ter ziele is gegaan, dat is een wel erg egoïstische daad", schreef een fan.

Verweer Jacklin

Dat deed Jacklin dan weer in zijn pen kruipen. "Ik krijg verschillende berichten dat mensen me hebben aangeklaagd bij de politie voor het maken van een niet-essentiële verplaatsing. Dit was echter perfect legaal en afgesproken met de politie. Sommige mensen zullen nooit stoppen met mij zwart te maken."

Of de BDO, ondanks de verklaringen van Jacklin, nog een toekomst heeft is voorlopig uiterst onduidelijk.

Lees meer over:
PDC Des Jacklin

Plaats reactie

666

0 reacties