Bob Anderson over belang van deelname Taylor aan senioren-WK: 'Zonder hem had dit toernooi geen enkel aanzien'

Van 3 tot en met 6 februari wordt de eerste editie van het senioren-WK gespeeld. Phil Taylor is de grootste publiekstrekker tijdens dit toernooi. De deelname van de 16-voudig wereldkampioen is volgens mededeelnemer Bob Anderson van vitaal belangrijk.

Naast Taylor en Anderson, doen onder meer bekende namen als John Part, John Lowe, Martin Adams, Paul Lim, Roland Scholten en Lisa Ashton mee in Circus Tavern in Purfleet.

''Maar zonder deelname van Taylor had dit toernooi geen enkel aanzien'', stelt Anderson tegenover Planetsport. ''Hij is de grootste naam in de geschiedenis van de sport. Een senioren-evenement zonder hem zou niets betekenen.''

De 74-jarige Anderson zou Taylor eventueel in de halve finales tegen kunnen komen. ''Het zou leuk zijn om weer eens tegen hem te spelen. Ik heb heel vaak tegen hem gespeeld en heel vaak van hem verloren. Volgens mij heb ik hem vijf keer verslagen. Die wedstrijden blijf ik herinneren, maar Taylor heeft die andere dertig wedstrijden in zijn gedachten.''

Anderson, in 1988 wereldkampioen op Lakeside, speelt in de eerste ronde tegen Robert Thornton. The Limestone Cowboy heeft er alle begrip voor dat Thornton als de grote favoriet wordt gezien om de tweede ronde te halen.

''Robert komt pas net van de PDC Tour af, ik heb sinds 2009 geen toernooi meer gespeeld. De hele wereld denkt dat ik mezelf voor schut ga zetten. Maar ik voel geen druk op mijn schouders, alle druk ligt bij Robert. Volgens mij denkt iedereen dat Robert Thornton mij een pak slaag gaat geven en wellicht gaat dat ook wel gebeuren. Maar ik voel geen enkele druk en ik kijk er naar uit om te spelen'', aldus Anderson.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties