Burnett deelt opmerkelijk verhaal: "Moest water aftappen van de radiator om mijn eten klaar te maken"

Richie Burnett zorgde afgelopen weekend voor sensatie op de UK Open. De 56-jarige bereikte er tot ieders verrassing de kwartfinales.

Burnett werd in 1995 wereldkampioen bij de BDO, deed het vervolgens ook goed bij de PDC met onder meer een finaleplaats op de World Matchplay in 2001, maar zijn carrière raakte nadien aan lager wal.

De inmiddels 56-jarige Welshman zat bijzonder diep. "Toen het moeilijke tijden waren en ik geen geld had, was ik in Wigan voor een toernooi en kocht ik een Pot Noodle (Engelse snack) voor mijn thee. Maar ik had geen ketel om water voor te koken. Het enige wat ik kon doen was de radiator van mijn kamer aftappen en het hete water daarvan gebruiken", doet Burnett zijn verhaal tegenover Daily Star.

"Het was allemaal olieachtig en bruin, maar het werkte en de Pot Noodle (Engelse snack) ging er goed in", vervolgt 'The Prince of Wales'. "Maar ik had een nagelschaartje gebruikt om de kraan open te maken en die ging niet meer dicht, dus lekte er heet, bruin water uit. Ik kon er alleen maar een bakje onder zetten om alles op te vangen. Ik kon niet veel slapen omdat ik elk uur moest opstaan om het water in de gootsteen te kiepen."

Lees meer over:
PDC UK Open Richie Burnett

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties