Clayton zet kroon op werk in World Grand Prix-finale: 'Nummer één van de wereld verslaan in finale is prachtig'

Jonny Clayton heeft voor het eerst in zijn carrière de World Grand Prix gewonnen. In de finale was hij met 5-1 te sterk voor Gerwyn Price.

Voor Clayton was het na de Masters en de Premier League pas de eerste eindzege in een TV-rankingtoernooi. "Dit is geweldig, ik besef het nog niet volledig. Het is een bijzonder lange week geweest en als je dan in de finale de kroon op het werk kan zetten door de nummer één van de wereld te verslaan is dat gewoon prachtig", aldus 'The Ferret'.

"Mijn dubbels om aan de legs te beginnen liepen bijzonder goed", vervolgt Clayton. "Ik wist hem daarmee telkens onder druk te zetten en dat maakte het verschil. Ik wil Gerwyn ook bedanken voor de mooie woorden die hij na afloop sprak, hij bewees opnieuw wat voor een geweldige kerel hij is, hopelijk beseft het publiek dat nu ook. Ik heb alleszins bijzonder veel respect voor hem."

Dromen van WK

Clayton klimt dankzij deze toernooizege naar de zevende plaats op de wereldranglijst. "Ik won dit jaar al drie majors, toch weet ik niet of ik nu de beste speler ter wereld ben. Elk toernooi is anders en telkens moet je opnieuw bewijzen wat je waard bent. Jammer genoeg mis ik het EK, maar ik droom vooral van de wereldtitel, dat is nu mijn belangrijkste doel", besluit de 47-jarige Welshman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties