Complete line-up voor Poland Darts Masters 2023 bekend met onder meer Van Gerwen, Noppert en Van den Bergh

Op 7 en 8 juli staat de Poland Darts Masters op het programma in het Poolse Warschau. Het is de eerste keer dat er een PDC-toernooi wordt gespeeld in Polen.

Zoals bij elk World Series-toernooi bestaat het deelnemersveld uit zestien spelers. In de eerste ronde nemen de acht PDC-spelers het op tegen acht lokale darters.

Michael Smith, Michael van Gerwen, Gerwyn Price, Rob Cross, Luke Humphries, Dimitri van den Bergh en Nathan Aspinall zijn de spelers die van de PDC een wildcard hebben gekregen. Voor Noppert wordt het zijn eerste World Series-toernooi buiten Nederland, nadat hij in het verleden wel uitnodigingen kreeg voor diverse World Series-toernooien in Amsterdam.

Win 2.500 Euro met maar 3 Euro. Klik hier om naar het Poland Darts Masters (RtAP) Spel te gaan.

Tot de Oost-Europese vertegenwoordiging behoren zes Tour Card-houders. Dit zijn Krzysztof Ratajski, Krzysztof Kciuk, Radek Szaganski, Boris Krcmar, Karel Sedlacek en Adam Gawlas. Daar zijn Nandor Major en Lukasz Waclawski nog bijgekomen.

Hoeveel prijzengeld valt er te winnen?

De totale prijzenpot voor dit toernooi bevat 60.000 pond, naast het feit dat de vaste PDC-spelers ook nog een extra vergoeding krijgen voor hun verschijning op het toernooi.

Daar komt dus het prijzengeld nog bovenop en dat begint met een bedrag van 1250 pond. Dit kan uiteindelijk oplopen tot een bedrag van 20.000 pond voor de winnaar van het toernooi.

Naast prijzengeld zijn er ook punten te verdienen voor de World Series Order of Merit. Via deze ranglijst plaatst de top acht zich voor de World Series Finals later dit jaar in Amsterdam.

Wat zijn de World Series of Darts?

De World Series-toernooien zijn internationale evenementen van de PDC die worden georganiseerd om de sport ook buiten de (West-)Europese grenzen te promoten.

Eerder dit jaar vonden er ook toernooien plaats in Bahrain, Denemarken en de Verenigde Staten en na het toernooi in Polen worden er ook nog toernooien in Australië en Nieuw-Zeeland afgewerkt.

In het verleden stonden er ook World Series-toernooien in Dubai, Singapore, Japan, Schotland, China, Duitsland en Oostenrijk op het programma.

Deelnemersveld Poland Darts Masters 2023

PDC-vertegenwoordiging

Michael Smith

Michael van Gerwen

Gerwyn Price

Rob Cross

Luke Humphries

Danny Noppert

Dimitri Van den Bergh

Nathan Aspinall

Oost-Europese vertegenwoordiging

Krzysztof Ratajski

Krzysztof Kciuk

Radek Szaganski

Boris Krcmar

Karel Sedlacek

Adam Gawlas

Nándor Major

Lukasz Waclawski

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties