Cullen zeer tevreden met eindsprint tegen Clayton in sudden-death leg: 'Daar droom je alleen maar van'

Joe Cullen bereikte vrijdagavond zijn vijfde major-kwartfinale op de World Grand Prix door bij de laaste zestien af te rekenen met Jonny Clayton (3-2).

Cullen won de eerste twee sets, maar zag een plots sterk spelende Clayton terugkomen en een vijfde set afdwingen. De Welshman verzaakte door te pakken, waardoor de winst alsnog naar The Rockstar ging.

''Het was een nerveuze laatste set. Geweldig om na een sudden-death leg de winst te pakken. Ik voelde me goed op het podium. Helaas speelde ik tegen een goede vriend, dat maakt het altijd lastig'', zei Cullen na afloop.

De darter uit het Engelse Bradford hoopte het eerder al in de derde set te kunnen afmaken. ''Maar Jonny kwam fantastisch terug. Ik ging niet eens minder spelen, maar hij maakte gewoon weinig fouten met de openingsdubbels.''

Dus kwam er een laatste set, die over de volle vijf legs ging. Daarin toonde Cullen z'n klasse door het koelbloedig af te maken. ''Het deed mij erg goed dat ik 254 binnen vijf pijlen uitgooide. Om zoiets in een laatste leg te doen, daar droom je alleen maar van.''

Lees meer over:
PDC Joe Cullen World Grand Prix

Plaats reactie

666

0 reacties