Dartscommentator Smith looft Price: 'Ik hou van de passie die hij uitstraalt op het podium'

Adam Smith is al jarenlang de bekendste bokscommentator op Sky Sports. Sinds enkele maanden geeft hij ook commentaar bij dartswedstrijden en dit tot tevredenheid van vele kijkers.

Smith kreeg op sociale media bijzonder veel lof voor zijn commentaar. "Ik hou al jarenlang van darts. Als supporter ging ik elk jaar naar het WK in Alexandra Palace kijken. Die passie probeer ik over te brengen op de kijkers en dat lukt blijkbaar goed", aldus Smith bij Online Darts.

Darts draait om karakters

"Er zijn ook zoveel verhalen te rapen in de dartssport", vervolgt Smith. Zoals wat er gebeurd is met Adrian Lewis. Die man heeft enorm veel talent en had veel meer grote toernooien kunnen en moeten winnen. Maar ook het verhaal van Michael Smith spreekt me aan. Al jarenlang wordt gezegd dat majorwinst slechts een kwestie van tijd is, toch het komt er maar niet van. Darts draait gewoon om karakters, dat maakt de sport zo populair."

Smith gaf recent ook commentaar bij de Premier League. "Ik vond het zonde dat Gerwyn Price in laatste instantie moest afzeggen wegens een positieve covid-test. Hij krijgt vaak kritiek maar ik hou wel van de passie die Gerwyn uitstraalt telkens hij op het podium staat. Een prestigieus toernooi als de Premier League hoort ook een deelnemersveld met de beste spelers ter wereld te hebben. Met James Wade stond er natuurlijk en goede vervanger klaar en voor enkele andere spelers is het ook een extra mogelijkheid om zich te tonen."

World Matchplay

Eind juli staat de World Matchplay op het programma. "Ik hoop dat ik commentaar mag geven bij dat toernooi. De Winter Gardens in Blackpool is een unieke locatie, er hangt daar altijd bijzonder veel sfeer. Nu de toeschouwers waarschijnlijk mogen terugkeren zal de sfeer nog meer uitgelaten zijn", besluit Smith.

Lees meer over:
PDC Gerwyn Price

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties