Voormalig Engelsman Boulton: 'Bijzonder fier om Schotland te mogen vertegenwoordigen'

Andy Boulton speelt vanaf begin dit seizoen onder de Schotse vlag. De voormalige Engelsman is trots dat hij zijn nieuwe thuisland mag vertegenwoordigen.

Voor Boulton was het naar eigen zeggen geen moeilijke keuze om de Schotse nationaliteit aan te nemen. "Vijf jaar geleden heb ik het al een eerste keer besproken met mijn management. Ik woon hier intussen al veertien jaar en mijn tienjarige zoon heeft ook de Schotse nationaliteit. Ik ben hier destijds bijzonder goed ontvangen en heb me direct thuis gevoeld. Voor mij is het een enorme eer om Schotland te mogen vertegenwoordigen", aldus Boulton bij Tungsten Tales.

Kwalificatie voor World Matchplay afdwingen

De 47-jarige darter heeft nog een kans om zich te kwalificeren voor de World Matchplay. "Dat is ook de reden waarom ik onlangs naar Duitsland ben afgereisd voor de Super Series. Ik had de punten nodig. Indien dat niet het geval was geweest was ik gewoon hier gebleven, want in de huidige omstandigheden probeer ik het reizen te beperken. Achteraf bekeken was het wel de moeite, zeker omdat ik op één van de toernooien de halve finales bereikte en zo goede zaken deed richting de World Matchplay."

Boulton kijkt voorlopig dan ook vrij tevreden terug op de eerste helft van het jaar. "Ik heb een redelijk seizoen gehad met enkele goede resultaten, maar het kan zeker nog beter. De voorbije maanden heb ik ook veel online toernooien gespeeld en dat heeft me zeker geholpen om in vorm te blijven. Het is ook beter dan elke dag alleen te trainen. Ik kijk alleszins uit naar het vervolg van het seizoen met hopelijk plaatsing voor enkele grote toernooien", besluit de nieuwbakken Schot.

Lees meer over:
PDC Andy Boulton

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties