Dennis Nilsson en Reece Colley in straight sets verder op Lakeside

De openingssessie van de tweede editie van het WDF-wereldkampioenschap op Lakeside is afgesloten met overwinningen voor Dennis Nilsson, Paula Murphy en Reece Colley.

Nilsson volgde het voorbeeld dat zijn landgenoot Ricky Nauman eerder op de middag gaf. 'The Strongman' had geen enkele moeite met zijn tegenstander Jordan Brooks, die niet eens de 70 gemiddeld kon aantikken. Nilsson kon het zich zo veroorloven om de eerste set via een 20-, 23- en 24-darter met 3-1 te pakken. De Zweed speelde daarna iets beter in de tweede set, die ook met 3-1 een prooi was voor Nilsson. Laatstgenoemde treft de als vierde geplaatste James Hurrell bij de laatste 32.

Daarna verschenen Paula Murphy en Almudena Fajardo op het podium voor de tweede wedstrijd van het damestoernooi. Murphy baarde opzien door regelmatig de 19 te prefereren boven de 20, hetgeen haar ook een stuk beter af ging. Deze wedstrijd werd met 2-1 gewonnen door Murphy, waardoor de Amerikaanse in de volgende ronde de tegenstandster wordt van Anca Zijlstra.

Tot slot zegevierde de 24-jarige Reece Colley moeiteloos tegen de ervaren Dave Prins. Dankzij een 14-darter ging de eerste set met 3-0 naar Colley. In de tweede set kwam Prins wel op het scorebord na een 76 finish in de tweede leg. Dat bleek het enige wapenfeit van Prins. Met een 18-darter en een 150 finish ging de tweede set met 3-1 naar Colley, die daarmee een 2-0 eindstand op het scorebord zette.