Deze vier spelers debuteren dit jaar op de World Matchplay

Het deelnemersveld voor de World Matchplay kent dit jaar vier debutanten. Madars Razma, Martin Schindler, Martin Lukeman en Rowby-John Rodriguez wisten zich dit jaar voor het eerst te plaatsen voor het toernooi in Blackpool.

Alle vier kwalificeerden zij zich via de Pro Tour-ranking, waarvan de zestien beste spelers op de geschoonde ranglijst een uitnodiging krijgen voor de World Matchplay. Voor deze Pro Tour Order of Merit tellen alle resultaten van 12 juli 2021 tot en met 11 juli 2022 op de Euro Tour- en Players Championship-toernooien mits zij op dat moment in bezit waren van een Tour Card.

Zeker de prestatie van Rodriguez is knap te noemen. De Oostenrijker heroverde in januari zijn PDC Tour Card en moest vanaf dat moment dus op nul beginnen. Rodriguez had dus aan een kleine zeven maanden voldoende om genoeg prijzengeld binnen te harken.

Rodriguez werd bij de loting voor de World Matchplay gekoppeld aan Jonny Clayton. Ook de drie andere debutanten hadden het beter kunnen treffen. Razma speelt tegen Peter Wright, terwijl Schindler het opneemt tegen Gerwyn Price. Lukeman treft outsider James Wade in de eerste ronde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties