Loting World Matchplay 2022: Van Gerwen tegen oude rivaal, ook Van Duijvenbode en Noppert weten eerste tegenstander

De loting voor de World Matchplay 2022 is verricht. Michael van Gerwen werd hierbij gekoppeld aan zijn oude rivaal Adrian Lewis, met wie hij in het (verre) verleden al een aantal mooie duels uitvocht.

Mocht Van Gerwen zijn eerste wedstrijd doorkomen, dan wacht Joe Cullen of Damon Heta in de tweede ronde. Verder zitten James Wade, Martin Lukeman, Luke Humphries en Nathan Aspinall in het kwart van 'Mighty Mike'.

Van Duijvenbode en Noppert zitten bij elkaar in één kwart en kunnen elkaar eventueel in de kwartfinales treffen. Noppert moet dan eerst zien af te rekenen met Brendan Dolan en daarna Gary Anderson of Daryl Gurney. Van Duijvenbode speelt eerst tegen Ryan Searle. In zijn deel van de loting zitten ook Michael Smith en Andrew Gilding.

Regerend wereldkampioen Peter Wright kruist de degens met debutant Madars Razma. Gerwyn Price, de nummer twee van de plaatsingslijst, staat tegenover een andere debutant, Martin Schindler. De Belgen zijn met twee spelers van de partij. Dimitri van den Bergh en Kim Huybrechts spelen tegen respectievelijk Callan Rydz en Dave Chisnall.

De World Matchplay staat van 16 tot en met 24 juli op het programma in de iconische Winter Gardens in Blackpool. Wright is de titelverdediger op dit toernooi. Hij won vorig jaar in de finale met 18-9 van Van den Bergh.

Loting World Matchplay 2022

(1) Peter Wright v Madars Razma

(16) Krzysztof Ratajski v Stephen Bunting

(8) Jonny Clayton v Rowby-John Rodriguez

(9) Dimitri van den Bergh v Callan Rydz

(4) Michael van Gerwen v Adrian Lewis

(13) Joe Cullen v Damon Heta

(5) James Wade v Martin Lukeman

(12) Luke Humphries v Nathan Aspinall

(2) Gerwyn Price v Martin Schindler

(15) Dave Chisnall v Kim Huybrechts

(7) José de Sousa v Gabriel Clemens

(10) Rob Cross v Chris Dobey

(3) Michael Smith v Andrew Gilding

(14) Dirk van Duijvenbode v Ryan Searle

(6) Gary Anderson v Daryl Gurney

(11) Danny Noppert v Brendan Dolan

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties