Dobey kruipt door oog van de naald na ijzersterke comeback tegen Smith

De eerste comeback-zege op het WK Darts 2021 is een feit. Chris Dobey boog een 2-0 achterstand tegen Jeff Smith om in een 3-2 overwinning.

Dobey kwam bijzonder matig uit de startblokken en zag de eerste twee sets met 3-2 naar Smith gaan. Een belangrijke 116 finish in de derde set liet de wedstrijd echter in het voordeel van Hollywood kantelen.

De Engelsman was vervolgens niet meer te stoppen. Met twee 12-darters en een 15-darter ging set vier met 3-1 naar de tweevoudig major-halvefinalist. Ook in de beslissende vijfde set was de darter uit het Engelse Bedlington niet meer te houden. Met check-outs vanaf 130 en 81 had Dobey razendsnel een voorsprong te pakken, waarna hij met een 14-darter de comeback voltooide.