Dolan met sterk optreden langs Huybrechts, Whitlock uitgeschakeld door Borland

William Borland heeft aan het begin van het EK Darts meteen voor een verrassing gezorgd door voormalig toernooiwinnaar Simon Whitlock uit te schakelen.

Whitlock won de eerste twee legs, maar zag Borland daarna vier legs op rij winnen dankzij onder meer een 121 finish en een 15-darter. Uiteindelijk werd het 6-3 voor de Schot, die zijn debuut maakt op de European Championship.

Brendan Dolan kwalificeerde zich ook voor de laatste zestien in het Oostenrijkse Salzburg. De Noord-Ier was met 6-2 te sterk voor Kim Huybrechts.

Dolan pakte een 2-0 voorsprong met een 11-darter in de tweede leg, maar Huybrechts knokte zich terug tot 2-2 dankzij een 106 check-out. Desondanks ging Dolan door een 12-darter met een voorsprong de pauze in. Huybrechts miste drie kansen om 3-3 te maken en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd. Dolan raakte dubbel 12 voor 4-2 en bemachtigde vervolgens ook de zevende en achtste leg voor een plek in de tweede ronde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties