Humphries wint duel tussen Engelse toptalenten, Cross zegeviert tegen Barry

Luke Humphries heeft zijn debuut op het EK Darts extra glans gegeven met een overwinning op Callan Rydz na het spelen van een laatste leg.

Humphries was scorend veel beter dan zijn Engelse landgenoot, maar wist het niveauverschil door gemiste dubbels niet in de score uit te drukken.

Vanaf 1-1 vielen er liefst acht breaks op rij, waarna Humphries aan de laatste leg mocht beginnen. Nu was Cool Hand Luke wel alert en wist de voormalig jeugdwereldkampioen de winst te pakken met een 14-darter.

Rob Cross, de winnaar van het EK Darts in 2019, rekende af met de 19-jarige Keane Barry. Laatstgenoemde was in de beginfase de betere, maar Cross ging dankzij een 148 finish met een 3-2 voorsprong de pauze in.

Na de onderbreking liet Barry twee kansen op 3-3 onbenut. Cross raakte de dubbel 2 voor 4-2 en zegevierde uiteindelijk met 6-3 voor een plek bij de laatste zestien.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties