Titelverdediger Wright direct uitgeschakeld op EK Darts

Peter Wright heeft snel moeten inpakken op het EK Darts. De Schotse titelverdediger verloor in de eerste ronde verrassend met 6-3 van Florian Hempel.

Voorafgaand aan de World Grand Prix eerder deze maand liet Wright weten graag als nummer één van de wereld aan het aankomende WK Darts te beginnen. Hiermee lijkt Snakebite zichzelf te veel druk te hebben opgelegd, want ook op de World Grand Prix ging hij in de eerste ronde onderuit.

Wright besloot maar weer eens een nieuw setje pijlen uit zijn goed gevulde verzameling te pakken. Toen hij bij de break met 4-1 achterstand tegen Hempel, besloot Wright om de pijlen waarmee hij in juli op oppermachtige wijze de World Matchplay wist te winnen uit zijn mapje te pakken. De Schot maakte 2-4, maar besloot toch weer terug te gaan naar de pijlen waarmee hij de wedstrijd was begonnen.

Het mocht allemaal niet baten. Bij een stand van 3-5 in het voordeel van de Duitser, kreeg Wright vanaf 93 nog een kans om in de wedstrijd te blijven. Zijn kans op dubbel 12 werd gemist, waarna Hempel de verrassende zege voor zich opeiste via dubbel 10.

José de Sousa wist zijn hoog geplaatste status wel waar te maken door de tweede ronde te halen in Salzburg. De Portugees won met 6-4 van debutant Lewis Williams.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties