Donatie van 1 miljoen voor goed doel lonkt tijdens WK Darts

WK-sponsor Paddy Power gaat zich met de campagne The Big 180 stevig inzetten voor de strijd tegen prostaatkanker. Voor elke 180-score wordt er 1000 pond overgemaakt naar Prostate Cancer UK.

Al het geld dat het WK Darts wordt ingezameld, gaat naar levensreddend onderzoek om mannen eerder te diagnosticeren en het leven te verbeteren van mannen die getroffen worden door de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen.

De donatie zou zomaar kunnen oplopen tot een bedrag van één miljoen pond. Vorig jaar werden er namelijk 901 maximale scores gegooid op het WK Darts. Dat zou destijds een bedrag van 901.000 pond opgeleverd hebben voor het goede doel.

Voormalig wereldkampioen Dennis Priestley was betrokken bij de lancering van deze actie. Priestley, inmiddels 73 jaar oud, werd behandeld voor prostaatkanker nadat de diagnose in november 2007 was gesteld.

''Bijna alle vormen van kanker kunnen worden overwonnen als ze vroeg genoeg worden ontdekt, ook prostaatkanker. Ik ben na 16 jaar het bewijs dat je het kunt verslaan als de diagnose vroeg genoeg wordt gesteld'', laat Priestley weten op de website van de PDC.

Lees meer over:
PDC WK Darts Dennis Priestley

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties