Raymond van Barneveld droomt nog steeds van zesde wereldtitel: "Dan gaat de geldkraan open''

Raymond van Barneveld is er dit jaar voor de 31e keer bij op een WK Darts. De 56-jarige Nederlander is als 29e reekshoofd vrijgesteld in de eerste ronde en neemt het daarna op tegen de winnaar van het duel tussen Radek Szaganski en Marko Kantele.

Van Barneveld twijfel of de loting hem goed gezind was. "Szaganski staat natuurlijk op het WK doordat hij een Pro Tour heeft gewonnen, trek die overwinning ervan af en hij had waarschijnlijk het WK niet gehaald. En Kantele was in de BDO-tijd altijd een hele vervelende klant. Het verbaast me eigenlijk dat hij op tv weinig stappen maakt", zegt Van Barneveld tegenover Sportnieuws.

Ondanks de mindere naamsbekendheid van zijn mogelijke tegenstanders is er van enige onderschatting bij Van Barneveld geen sprake. "Sinds mijn vroege nederlagen tegen Darius Labanauskas en James Richardson ken ik het woord onderschatting niet meer."

Van Barneveld kende geen al te beste aanloop richting het WK, zowel op de World Matchplay, het EK en de World Grand Prix ging hij er meteen in de eerste ronde uit. "Dat komt doordat andere spelers ook heel goed kunnen gooien. Ryan Searle gooit op de World Matchplay 105 gemiddeld en door omstandigheden rondom het huwelijk was ik ook een beetje oververmoeid", zegt hij.

Op het afgelopen EK ging 'Barney' in de openingsronde onderuit tegen Michael Smith. "Mensen kunnen zeggen wat ze willen over Michael Smith, maar hij is wel gewoon de huidige wereldkampioen en nummer één van de wereld. Daar kreeg ik op het EK gewoon een pak slaag met 6-1. Dus ook qua loting heb ik het behoorlijk pittig gehad."

Ondanks alles gelooft Van Barneveld nog steeds in een zesde wereldtitel. En daarna dan maar stoppen? "Nee joh, tuurlijk niet. Daarna gebeuren er alleen maar mooie dingen. Dat zou betekenen dat ik weer meedoe aan de Premier League en de World Series. Nee dat zou stom zijn om dan te stoppen, dan gaat de geldkraan open. En ook richting mijn huidige sponsors om wat terug te doen, dat zou ik natuurlijk wel leuk vinden."

Bij winst tegen Szaganski of Kantele treft Van Barneveld in de derde ronde mogelijk Peter Wright. "Peter is wel gewoon de Europees kampioen en ik heb de laatste 5 keer van hem verloren. Ik moet eigenlijk helemaal nog niet bezig zijn beste die wedstrijd, maar natuurlijk ben je dat wel in je achterhoofd. Als ik die eerste wedstrijd win en ik zou van Peter Wright winnen dan heb ik het wel aardig gedaan toch?"

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties