Duitse commentator vindt negatieve reacties op onsportieve Duitse fans onzin: ''Het is overal zo en de atleet moet er mee om kunnen gaan''

Gerwyn Price verscheen tijdens het WK Darts 2023 met oorbeschermers op het podium, nadat het publiek hem in zijn wedstrijd tegen Gabriel Clemens had gestoord met boegeroep en gefluit.

Op het komende WK Darts, dat vrijdag begint, zullen we dergelijke taferelen niet meer zien nadat de PDC besloot dit type gehoorbescherming te verbieden. De vraag is nu hoe het publiek in de "Ally Pally" zal reageren. De afgelopen maanden was er geregeld discussie op het platform X of het publiek bij PDC-toernooien is veranderd van dartsfans naar pure feestgangers.

Dartsnews.de legde deze vraag voor aan "de Duitse stem van het darts" in een interview met Elmar Paulke. ''Het publiek is veranderd'', zegt Paulke bevestigend. ''Maar de focus ligt nog steeds op de sport'', zegt hij daar direct bij.

Vooral de Duitse fans liggen de laatste jaren onder een vergrootglas. Sommige mensen vinden dat Duitse fans een te grote stempel drukken op wedstrijden waarin een Duitse speler voor eigen publiek speelt. Paulke vindt dat standpunt overdreven.

"Ik denk niet dat de Duitse fans op een ongelooflijk negatieve manier opvallen. Dat is overal zo en het is natuurlijk een uitdaging die de atleet moet accepteren. Het is moeilijk. De PDC wil uiteindelijk dat we de sport hebben zoals we hem hebben. Met de fans en het gezang, ook al beoefenen we een mentale sport. We weten dat dit ondenkbaar zou zijn in sporten als tennis en golf, maar het is onderdeel van de sport. Daar moet je als atleet, als professionele speler, mee om kunnen gaan."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties