Durrant vertelt over mentale struggle in laatste PDC-maanden: ''Iedereen wilde mij loten, dat was heel moeilijk''

Glen Durrant zal volgend jaar niet meer op de Pro Tour te bewonderen zijn. De voormalige Premier League-winnaar en drievoudig BDO-wereldkampioen legt zich voorlopig toe op het coachen van verschillende spelers.

Durrant won in 2020 de Premier League, maar nadien ging het pijlsnel bergaf met zijn carrière. Voor het komende PDC-WK wist hij zich niet te plaatsen en mede daardoor is hij zijn Tour Card kwijt. "Na het winnen van de Premier League ging het inderdaad heel snel achteruit", zegt Durrant. "Eigenlijk begon het al tijdens de finaleavond van de Premier League, toen zag je al dat er iets mis was met mijn worp."

"Nadien verloor ik mijn vertrouwen en werd ik de hele tijd negatief ten opzichte van mezelf. Toen ik in topvorm was wou niemand me in de eerste ronde van een toernooi treffen en plots wou iedereen mij loten, omdat ze min of meer zeker waren dat ze zouden winnen. Dat was heel moeilijk om mee om te gaan", aldus 'Duzza'.

Geen spijt

"Maar ik heb van niets spijt", vervolgt Durrant. "Ik heb een fantastische carrière gehad, wat er ook nog moge gebeuren in de toekomst. Momenteel leg ik me toe op coaching en daar haal ik heel veel voldoening uit. Zo begeleid ik nu mijn neef Jamie en kan ik hem zeggen welke fouten ik maakte, daarnaast geeft hij me soms ook tips die mijn spel opnieuw kunnen verbeteren. Ik wil nu vooral een goede mentor zijn en of ik ooit nog terugkeer op de Pro Tour zal de toekomst uitwijzen."

Lees meer over:
PDC Glen Durrant

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties