Ex-wereldkampioen Deller heeft goede raad voor Rock: "Toon niet teveel respect voor je tegenstanders"

Josh Rock baarde dit jaar opzien op de Pro Tour. De 21-jarige Noord-Ier won in zijn eerste jaar als prof meteen een Players Championship en is inmiddels al opgerukt naar de 47e plaats op de wereldranglijst.

Keith Deller, voormalig BDO-wereldkampioen in 1983, herkent zichzelf in Rock. "Ik zag Josh bij het ontbijt tijdens de Grand Slam, ik vertelde hem dat hij een soortgelijke instelling heeft als ik. Ik zei voor het WK in 1983 op televisie dat ik zou winnen, zoveel zelfvertrouwen had ik en dat zie ik ook bij Josh", aldus Deller tegenover Daily Star.

"Als ik daarheen ging en dacht 'zij zijn briljant', dan gaf ik hen een voorsprong. Maar ik gaf niemand een voorsprong, ze zouden mij moeten verslaan. Daarom zei ik tegen Josh 'heb niet te veel respect voor een van hen'. Je moet die houding hebben. Als je begint te zeggen 'hij is een goede speler...', dan geef je hem alleen maar meer vertrouwen", zegt Deller.

Geen vrienden

Deller haalt ook nog herinneringen op aan Eric Bristow. "Eric zou nooit zeggen 'hij is goed', hij zou gewoon zeggen 'ik ga hem verslaan'. Zo moet je denken, want een goede verliezer is nooit een goede winnaar. Ik haat het als ze zeggen 'Ik heb net verloren van een van mijn goede vrienden'. Je bent collega's die het goed met elkaar kunnen vinden op de tour, maar meer is het eigenlijk niet. Je hebt geen vrienden aan de oche."

Lees meer over:
PDC Keith Deller Josh Rock

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties