Edgar wil in de toekomst deelnametickets voor Grand Slam of Darts herverdelen

Matthew Edgar geeft op zijn eigen YouTube-kanaal Edgar TV zijn mening over de toekomst van de Grand Slam of Darts. De Engelse darter wil vooral de acht plaatsen voor de vroegere BDO herverdelen.

"Het format van de Grand Slam of Darts is op zich zeer goed met winnaars en finalisten van grote toernooien die zich automatisch plaatsen", opent Edgar. "Ik zou de wereldranglijst geen rol laten spelen en ook het kwalificatietoernooi voor Tour Card houders laten bestaan."

Nu de BDO ophield te bestaan wil Edgar die plaatsen wel anders indelen. "Ik zou telkens één ticket voorbehouden voor de lijstaanvoerder op de DPA-ranking (Dartplayers Australia), Asian Tour en Baltic & Nordic Tour. Ook lijkt het mij een goed idee om een ticket te geven aan een Amerikaanse speler, in combinatie met het WK, zodat die speler twee maanden in het Verenigd Koninkrijk kan blijven."

Nog 1 ticket voor WDF

"Voor de Development Tour zou ik twee tickets voorbehouden. Ik ben op zich geen fan van de Women's Series maar aangezien de PDC dit toch weer zal organiseren zal er ook één ticket naar de winnares van dat toernooi gaan. Tot slot zou ik ook één ticket geven aan de leider van de WDF-Tour of de winnaar van hun WK", besluit Edgar.

Plaats reactie

666

0 reacties