"Een beetje roest na mijn weekje weg, maar het was goed om terug te zijn" - Luke Littler maakt winnende rentree op Poland Darts Masters

Luke Littler moest plots nog hard aan het werk om Adam Gawlas van zich af te houden in de eerste ronde van de Poland Darts Masters, nadat de Tsjech bezig was aan een comeback. Uiteindelijk ging de overwinning toch nog met 6-4 naar 'The Nuke'.

De 17-jarige Engelsman was na een familievakantie in Orlando naar Polen afgereisd om zijn rentree te maken op de World Series of Darts, nadat hij vorige week de Nordic Darts Masters had gemist. De tienersensatie was het darten allerminst verleerd en wierp een 12-darter en een 13-darter om een 5-1 voorsprong te nemen. In de zevende leg miste Littler een matchdart op de bullseye, waardoor Gawlas met een 13-darter op 5-2 kon komen. Met nog een 13-darter en een 15-darter verkleinde de Tsjech daarna de achterstand tot 5-4. Daarna vond Littler het welletjes en maakte hij de wedstrijd alsnog af.

"Ik begon goed, maar ik had moeite met het tempo van de wedstrijd," gaf Littler na afloop toe in zijn persconferentie na de wedstrijd. "Er zou altijd een beetje roest zijn na mijn weekje weg, maar het was goed om weer op het podium te staan voor een geweldig publiek. Het leek wel een Premier League-avond!"

Maar nu hij er even tussenuit is geweest met zijn gezin, voelt Littler zich verfrist en opnieuw gefocust, een gevaarlijk teken voor alle jonge rivalen in Polen. "Het was non stop. Premier League, Euro Tour, dagje thuis, terug voor de Premier League en weer terug voor een Euro Tour. Dus het was fijn om even weg te zijn van het darten," legt hij uit.

"Een beetje roest na mijn weekje weg, maar het was goed om terug te zijn" - Luke Littler maakt winnende rentree op Poland Darts Masters

Hoewel hij misschien niet op zijn best was, is Littler blij dat hij door is naar de volgende ronde. "Ik zei tegen mezelf: trek het gewoon over de streep. Maak het af," zegt Littler, die zich geen zorgen maakte over het niveau van zijn prestatie. "Ik wilde echt niet naar een leg-decider."

Na de comeback van Gawlas te hebben overleefd, moet Littler het nu opnemen tegen Peter Wright. Het is de vierde keer dit seizoen dat 'The Nuke' en 'Snakebite' tegenover elkaar staan. Littler won alle drie de eerdere confrontaties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties