Emotionele Burnett: "Traantje gelaten toen ik me kwalificeerde voor het WK"

Richie Burnett heeft zich voor het eerst sinds 2014 geplaatst voor het PDC-WK. De 55-jarige Welshman neemt het in zijn openingswedstrijd op tegen Adam Gawlas.

Burnett veroverde één van de laatste plaatsen voor het WK op het kwalificatietoernooi voor Tour Card-houders. "Toen ik de beslissende dubbel gooide heb ik toch een traantje gelaten, dat was best emotioneel. Zeker als ik terugdenk aan de moeilijke tijden die ik beleefd heb (Burnett werd enkele jaren geleden nog geschorst wegens een positieve drugstest). Het is geweldig om terug te keren op het WK", zegt Burnett tegenover Online Darts.

Klik hier om mee te doen aan het WK Darts Spel en win 2.500 euro. Of klik hier om mee te doen aan het GRATIS WK Spel.

Q-School

Begin dit veroverde Burnett opnieuw zijn Tour Card. "Ik was nochtans zonder verwachtingen naar Q-School getrokken. Maar sindsdien haal ik een goed niveau. Ik gooi al heel het jaar hoge gemiddeldes, maar heb regelmatig de pech gehad om op een nog betere tegenstander te botsen."

Burnett werd in 1995 BDO-wereldkampioen. "Ik denk dat er de komende jaren nog een laatste hoofdstuk te schrijven valt in mijn carrière. Ik kan nog steeds van iedereen winnen en de wil om te winnen is ook onveranderd."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties