Evans in debuutjaar bij de PDC: 'Vroeg me in het begin zelfs af of ik dit niveau wel aankon'

David Evans is dit seizoen nieuw op de PDC Pro Tour. De Engelsman veroverde eind vorig jaar een Tour Card door het winnen van de Challenge Tour.

Evans probeerde het eerst een paar keer op de PDC Q-School maar slaagde er niet in om een Tour Card te veroveren. Daarom ging hij in 2019 zijn kans op de BDO-Tour. "Ik wou vooral ervaring opdoen tegen goede spelers als Martin Adams, Wayne Warren en Ross Montgomery. Ik boekte enkele goede resultaten en wist me daardoor te plaatsen voor het WK. Het was voor mij wel een enorme teleurstelling dat het WK niet plaatsvond in de Lakeside maar wel in de Indigo@O2. Het was uiteraard een leuke ervaring om eens een WK te kunnen spelen maar volgens mij was het een bijzonder slechte beslissing van het BDO-bestuur om het WK te verhuizen, Lakeside blijft immers toch een iconische plaats in de dartssport", aldus Evans bij DartsMuseum.

Nadat hij zijn debuut had gemaakt op het BDO-WK probeerde Evans het opnieuw op Q-School, opnieuw zonder succes echter. Toch wist hij later dat jaar door het winnen van de Challenge Tour Order of Merit een Tour Card veilig te stellen. "Ik had bij de BDO toch al een beetje een reputatie opgebouwd maar was echt verwonderd over het hoge niveau op de Challenge Tour. Er zijn daar zelfs 16-jarigen die al honderd gemiddeld gooien. In het begin vroeg ik me zelfs af of ik dat niveau wel aankon.

Ervaring opdoen

Ondertussen is de 31-jarige Engelsman dus actief op de PDC Pro Tour; "Dit eerste jaar wil ik vooral ervaring opdoen. Ik hoop af en toe eens ver te geraken op een toernooi. Mijn hoofddoel is om eind volgend jaar mijn Tour Card veilig te stellen", besluit Evans.

Lees meer over:
PDC David Evans

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen