Gawlas weet waaraan hij zijn succes dankt: "Meer getraind en sinds kort ook nieuwe pijlen"

Adam Gawlas was één van de revelaties op de voorbije UK Open. De 21-jarige Tsjech bereikte er verrassend de halve finales.

Gawlas zorgde in de kwartfinales voor stuntwerk door ex-wereldkampioen Rob Cross met 10-8 te verslaan. "Ik kan het nog steeds niet goed geloven. Ik heb vorig jaar tijdens de Grand Slam of Darts tegen Rob gespeeld, dus ik wist wat ik kon verwachten. Dit was de beste overwinning uit mijn carrière. Ik deed mijn ogen dicht en probeerde de gemiste darts uit mijn hoofd te zetten. Ik was zo gefocust", zegt Gawlas tegenover PDC.tv.

"Zaterdag was de beste prestatie van mijn carrière op het podium. Ik geniet echt van mezelf, en elke seconde die ik doorbreng op het grote podium, ik kan dit gevoel niet beschrijven."

Meer gaan trainen

Gawlas weet waaraan hij dit succes dankt. "Ik ben meer gaan trainen. Begin dit jaar, in het eerste Players Championship-weekend, kwam ik gemiddeld niet boven de 90, en ik dacht: 'Zal ik mijn Tour Card kunnen behouden?' Sindsdien heb ik zes uur per dag getraind en nu heb ik de halve finales van de UK Open gehaald, het trainen werpt dus zeker zijn vruchten af."

"Toen ik tegen Ryan Searle verloor in de tweede ronde van het wereldkampioenschap, had ik zoiets van: 'Ik heb een verandering nodig'. Ik zei tegen Bulls (zijn fabrikant) dat ik een nieuwe set darts wilde, en ik kreeg mijn nieuwe darts pas woensdag. Ik gooide 180's tot 1 uur 's nachts, dus ik besloot dat ik ze ging gebruiken op de UK Open. Het ging goed! Ik ben echt blij", besluit Gawlas.

Lees meer over:
PDC UK Open Adam Gawlas

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties