Nicholson onthoudt vijf dingen uit voorbije UK Open: ''Hoge gemiddeldes geen garantie voor overwinningen''

Afgelopen weekend werd de UK Open, de eerste major van het nieuwe jaar, afgewerkt. Paul Nicholson, voormalig profdarter en tegenwoordig actief als analist, onthoudt vijf dingen uit dit toernooi.

Om te beginnen stelt Nicholson dat leeftijd geen hindernis is voor succes. "Met Luke Littler en Thomas Banks hadden we twee 16-jarigen die het fantastisch deden. Maar ook de oudere spelers deden van zich spreken, zo was het geweldig dat Richie Burnett de kwartfinales haalde en liet ook Gary Anderson zien dat hij opnieuw dichtbij zijn beste niveau zit."

Een tweede punt dat Nicholson aanstipt is dat hoge gemiddeldes niet altijd een garantie zijn voor overwinningen. "Vorig jaar won Danny Noppert de finale met een gemiddelde van 84, maar hij deed wel de juiste dingen op de juiste momenten, dat is al wat telt. Ook dit jaar hebben we met Andrew Gilding niet iemand van de hoge gemiddeldes, maar hij stond er wel telkens wanneer het moest."

Nieuwe majorwinnaar(s)

Met Gilding kregen we opnieuw iemand die voor het eerst een major won. "Ook vorig jaar hadden we met Noppert, Joe Cullen en Ross Smith al spelers die voor het eerst een major wonnen. Begin dit jaar voegde Chris Dobey zich bij dat rijtje. De top wordt breder en ik denk dat we nog veel meer verschillende winnaars van majors gaan krijgen."

Nicholson juicht ook het initiatief van de PDC toe om alle banen van de UK Open via livestream uit te zenden. "Dat initiatief is zeker geslaagd. Ik hoop dat de PDC het in de toekomst ook doet met de toernooien van het Players Championship en de Challenge Tour."

Hard werken

Tot slot stipt Nicholson nog aan dat hard werken zich altijd uitbetaalt. "Dat zagen we bij Gilding, die sinds een tijdje veel meer aan het oefenbord staat dan vroeger. Je ziet direct dat het een positieve invloed heeft op zijn spel en dat het hem zelfs majorwinst opleverde. Laat het een les zijn voor andere spelers: niet verzaken als je eens geen zin hebt om te trainen, maar keihard werken en het succes zal volgen."

Lees meer over:
PDC Paul Nicholson UK Open

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties