Geld geen drijfveer voor Van Duijvenbode: 'Die beker vind ik mooi en zou ik graag mee naar huis willen nemen'

Een bedrag van 50.000 pond heeft Dirk van Duijvenbode al op zak voor het bereiken van de finale op de World Grand Prix. Maandagavond kan hij zijn gewonnen prijzengeld nog ruim verdubbelen als hij Gerwyn Price weet te verslaan.

Voor de winnaar ligt er een cheque van 110.000 pond klaar. Veel geld, zeker voor iemand die nog een parttimebaan heeft, zoals Van Duijvenbode. Met een finaleplek verdiende hij naar eigen zeggen al een extra jaarloon.

Geld is echter niet de belangrijkste motivatie, zo wil hij ook niet stoppen met zijn werk bij een auberginekwekerij. ''Ik wil nu gewoon die titel. Die beker vind ik er mooi uitzien en zou ik graag mee naar huis nemen. Daar ga ik volle bak voor'', zegt hij tegen De Telegraaf.

Van Duijvenbode realiseert zich namelijk ook dat dit een droomkans is op het winnen van een PDC-major. „Ik kan vrijuit spelen, omdat ik zo’n slecht trackrecord tegen Gerwyn heb. Maar ik wil natuurlijk gewoon winnen. Dit is misschien wel de enige keer in mijn leven dat ik zo dicht bij een majortitel kom.”

Lees meer over:
PDC Dirk van Duijvenbode

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties