Voorbeschouwing finale World Grand Prix 2020 met Van Duijvenbode tegen Price

Dirk van Duijvenbode is maandagavond tegen Gerwyn Price nog maar één zege verwijderd van een sensationele major-titel op de World Grand Prix. Had je dit vorige week voorspeld, dan was je wellicht voor gek verklaard. Niets is minder waar...

De Westlander heeft zich ontpopt tot smaakmaker van het toernooi. Na een slechte start tegen Mensur Suljovic, groeide The Titan in het toernooi. De geboren Katwijker knikkerde Dimitri van den Bergh uit het toernooi en gooide daarna de wedstrijd van zijn leven tegen Gary Anderson.

Ook de ervaren Simon Whitlock kon Van Duijvenbode niet afstoppen in de halve eindstrijd. De Australiër haalde alles uit de kast, vertraagde het speltempo enorm, maar dat bracht de Aubergenius niet van de wijs. De nummer 73 van de wereld zegevierde met 4-1 in sets en plaatste zich voor zijn eerste major-finale én de Grand Slam of Darts 2020. Wint Van Duijvenbode ook de finale, dan ligt mogelijk zelfs ook nog een uitnodiging voor de Premier League Darts 2021 in het verschiet.

Price gooide zijn slechtste wedstrijd van het toernooi eveneens in de eerste ronde. Ondanks een gemiddelde van 84 werd Jermaine Wattimena echter met 2-0 verslagen. Na een 3-0 zege op Kim Huybrechts, wachtte bij de laatste acht opnieuw een Nederlander. Jeffrey de Zwaan snoepte een setje af van The Iceman, maar ging er met 3-1 af.

Dave Chisnall was bij de laatste vier wel dichtbij de uitschakeling van Price. De Engelsman liet echter drie matchdarts onbenut om de tweevoudig Grand Slam-kampioen te verslaan. Price ontsnapte en kan maandagavond zijn vierde televisietitel pakken. Wint de Welshman, dan is hij dinsdag de nieuwe nummer twee van de wereld.

Speelschema World Grand Prix 2020

Maandag 12 oktober

Finale (21:10 uur)

Dirk van Duijvenbode vs Gerwyn Price

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties