Van Duijvenbode zag Whitlock allerlei trucjes uithalen: 'Hij wint van de nummer één van de wereld en heeft dan schrik van mij'

Dirk van Duijvenbode is (na de eerste editie uiteraard) de eerste debutant ooit die zich weet te plaatsen voor de finale van de World Grand Prix. De Nederlander neemt het daarin maandag op tegen Gerwyn Price.

Van Duijvenbode kende in de halve finales geen genade met Simon Whitlock. "Hij haalde allerlei trucjes uit, in de eerste set begon hij te vertragen en in de tweede set liep hij na een worp plots twee meter opzij. Hij wint in de vorige ronde van de nummer één van de wereld en is bang van mij. Toen dacht ik, nu zal ik jou eens even laten zien waartoe ik in staat ben", aldus van Duijvenbode bij RTL 7.

Door deze zege is de 28-jarige Nederlander al minstens verzekerd van 50.000 pond, bij winst kan dat oplopen tot 110.000 pond. "Ergens weet je tijdens de wedstrijd wel dat je voor een jaarsalaris of zelfs meer speelt. Maar puur het sportieve primeerde toch voor mij, dat geld is dan een leuke bijkomstigheid."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties