Statistieken finalisten World Grand Prix 2020: Van Duijvenbode en Price ontlopen elkaar weinig

De finale van de World Grand Prix 2020 gaat maandagavond tussen Dirk van Duijvenbode en Gerwyn Price. Laatstgenoemde is qua ranking (73-3) en onderlinge balans (10-0 voor Price) dik de favoriet, maar de statistieken van dit toernooi wijzen uit dat het niveau dicht bij elkaar ligt.

Het toernooigemiddelde van Price is iets hoger, 91 tegenover 87. Echter gooide Van Duijvenbode in de eerste ronde slechts 73 gemiddeld, wat zijn toernooigemiddelde uiteraard flink naar beneden trekt. Price wierp met twintig 180'ers ook iets meer maximale scores dan de Nederlander (17 stuks).

De dubbelstatistieken zijn echter in het voordeel van de geboren Katwijker. Zijn dubbel-in percentage is 46.5 procent, bijna vijf procent hoger dan het openingspercentage van de Welshman. Ook het finishen gaat Van Duijvenbode beter af, 41.8 procent tegenover 38.2 procent.

Tevens heeft de nummer 73 van de wereld meer legs gewonnen én minder legs afgestaan dan The Iceman. Van Duijvenbode won 41 legs en verloor er 25, wat een legsaldo van 16 oplevert. Price heeft 39 legs gewonnen en dertig verloren (+9).

Statistieken finalisten World Grand Prix 2020: Van Duijvenbode en Price ontlopen elkaar weinig

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties