Gian van Veen met ruime zege langs Jose de Sousa op Austrian Darts Open

Gian van Veen heeft zich verzekerd van een plek in de tweede ronde van de Austrian Darts Open in Graz. De 22-jarige darter uit Poederoijen won in de eerste ronde met 6-1 van Jose de Sousa.

Van Veen kon zich geen betere start van de wedstrijd wensen. Hij brak De Sousa gelijk met een 17-darter en kwam vervolgens via een 15-darter op 2-0. Vervolgens liep 'GVV The Giant' uit naar 5-0, alvorens De Sousa toch nog op het scorebord wist te komen. Daarna gooide Van Veen de partij in het slot met een 12-darter, waardoor hij het mag opnemen tegen Ryan Searle in de volgende ronde.

Andrew Gilding wist in Oostenrijk eindelijk zijn eerste Euro Tour-zege van het seizoen te boeken. 'Goldfinger' had zich ook voor de vorige vier Euro Tours geplaatst, maar keerde zonder overwinning huiswaarts en kon als automatische qualifier daardoor geen prijzengeld sprokkelen voor de wereldranglijst.

Daar kwam tegen de Oostenrijkse qualifier Dominik Haberl verandering in. Gilding trok met 6-2 aan het langste eind en verdiende daarmee een clash met Daniel Klose bij de laatste 32. Klose is dit weekend de vervanger van Gerwyn Price, die zich geblesseerd moest afmelden.

Oud-wereldkampioen Rob Cross krijgt in de tweede ronde te maken met Daryl Gurney. De Noord-Ier versloeg Martin Lukeman met 6-3 om een plekje bij de laatste 32 af te dwingen in Graz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties