Greaves, Jansen en Rupprecht slaan uitnodiging voor PDC-jeugdwereldkampioenschap af

Woensdag maakte de PDC de uitnodigingen voor het PDC-jeugdwereldkampioenschap bekend en werd duidelijk welke jeugdspelers zich via de internationale qualifiers hebben geplaatst. De wildcards waren bestemd voor de elf spelers tot en met 24 jaar die in het bezit zijn van een PDC Tour Card.

Tot deze namen behoren onder meer titelverdediger Josh Rock, Gian van Veen, Owen Roelofs en Jurjen van der Velde. Danny Jansen en Pascal Rupprecht kwamen ook in aanmerking voor een automatische plek op de PDC World Youth Championship, maar de PDC meldt dat de Nederlander en de Duitser geen gebruik gaan maken van deze uitnodiging.

Het is niet bekend waarom Rupprecht niet meedoet aan het jeugdwereldkampioenschap. De reden van Jansen ligt wat makkelijker voor de hand. 'The Mullet' werd afgelopen week voor het eerst vader en het is aannemelijk dat Jansen liever bij zijn vriendin en pasgeboren zoon blijft.

Ook Beau Greaves had in actie mogen komen op het jeugdwereldkampioenschap. Maar net als vorig jaar slaat zij deze uitnodiging af. De PDC nodigt ook de twee hoogst geklasseerde speelsters tot en met 24 jaar op de PDC Women's Series Order of Merit uit. Dat waren Greaves en Aoife McCormack. Katie Sheldon neemt nu de plek in van Greaves. De 19-jarige Engelse geeft de voorkeur aan het spelen van de WDF Swedish Open in Malmo.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties