Rock gaat titelverdedigen op jeugd-WK; drie Nederlanders krijgen uitnodiging

De PDC heeft een lijst bekendgemaakt met spelers die alvast zijn geplaatst voor de komende editie van het PDC-jeugdwereldkampioenschap. Dit evenement gaat op zondag 20 augustus van start.

Alle Tour Card-houders tot en met 24 jaar hebben een uitnodiging gekregen. Dit zijn elf spelers, waaronder drie Nederlanders. Gian van Veen, Jurjen van der Velde en Owen Roelofs behoren tot dit elftal, net als regerend jeugdwereldkampioen Josh Rock.

Verder doen ook Keane Barry, Adam Gawlas, Lewy Williams, Nathan Rafferty, Bradley Brooks, Rusty-Jake Rodriguez en Dylan Slevin mee aan de PDC World Youth Championship.

Ook zijn er negentien Internationale Qualifiers bekendgemaakt. Hierbij zijn JDC-wereldkampioen Luke Littler, voormalig BDO-jeugdwereldkampioen Leighton Bennett, de Zuid-Afrikaanse World Cup-deelnemer Stefan Vermaak en de jonge vrouwen Aoife McCormack en Katie Sheldon de bekendste namen.

In totaal gaan er 96 spelers meedoen aan het PDC-jeugdwereldkampioenschap. De overige 66 startplekken worden vergeven via de PDC Development Tour Order of Merit.

Deelnemers PDC World Youth Championship

Tour Card-houders t/m 24 jaar

1. Josh Rock

2. Keane Barry

3. Adam Gawlas

4. Lewy Williams

5. Nathan Rafferty

6. Bradley Brooks

7. Rusty-Jake Rodriguez

8. Gian van Veen

9. Dylan Slevin

10. Jurjen van der Velde

11. Owen Roelofs

Internationale Qualifiers

Jacob Turvey

Tyrell Coppini

Luke Littler

Leighton Bennett

Kayden Milne

Sowaris Rodman

Bayarjavkhlan Ankhbayar

Shusaku Nakamura

Jaein Oh

Duyane Decena

Gavin Nicoll

Connor Watt

Brayden Hall

Stefan Vermaak

Anton Östlund

Viktor Tingström

Craig Galliano

Aoife McCormack

Katie Sheldon

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties